luni, 15 noiembrie 2010

Farming & Amortizare


Farmingul, sau farmatul pe romaneste, este activitatea de a obtine o productie mai mare, pe langa sloturile de lemn, lut, fier si hrana, furand resursele produse de alte sate.

Un element in principiu simplu care nu este aplicat din mai multe motive:
- comoditatea
- riscul de a pierde trupele care fura resurse in urma unor atacuri nereusite
- riscul de a pierde trupele care fura resurse in urma atacarii acestora
- bunul simt exagerat
- comoditatea

Pentru a fura resurse poti folosi trupe specializate pentru farming, dar si altele mai putin utile in acest compartiment.

Atunci cand alegem trupele de farmat, pe langa atac trebuie ne mai uitam la alte doua elemente, sau cel putin asa ar trebui.
Primul, l-am denumit C.F.R., nu pentru ca sunt microbist sau pentru ca imi place sa merg cu trenul, ci pentru ca inseamna Capacitate de Farming Reală. Cu cat mai mare este CFR, cu atat mai multe resurse poate fura o trupa intr-un interval de timp si astfel aduce o productie mai mare.
Majoritatea jucatorilor confunda CFR-ul cu capacitatea de carat. Daca ai de ales intre un tren nou care transporta jumatate decat cel vechi, dar se misca de patru ori repede, si trenul vechi, pe care l-ati alege ca sa trimiti mai multi cartofi in Somalia intr-un timp mai scurt? La fel, atunci cand aveti de ales intre Paladin (care are cea mai mare capacitate de transport), si Calaretul Fulger, al doilea fura mai mult.
CFR se calculeaza in felul urmator:
CFR  = capacitate x viteza : consum de hrana

In urma calculelor, trupele sunt sortate dupa CFR in modul urmator.
valorile sunt exprimate tinand cont de Adapatoare la level 20

Astfel, Calaretul Fulger are cel mai mare CFR dintre toate trupele.

Trupele specializate in farming incep de la Executor pana la Calaret Fulger, dar trupele cu adevarat eficiente in farming incep de la maciucar.
Un alt coeficient, folosit mai ales la inceput de server, este coeficientul de amortizare. Cu cat o trupa costa mai putin si fura mai mult, cu atat o puteti prouce in cantitati mai mari intr-un timp mai mic si astfel sa aveti o accelerare a furtului mai mare.

Amortizare = Capacitate x viteza : pret.

Astfel, dintre cele mai importante trupe pentru farmat, cel mai eficient este maciucarul din punctul de vedere al amortizarii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu